Tukkilaiset.com tai tukkilaiset.fi on tukkilaisperinteestä, kilpailuista ja näytöksistä kertova infosivusto. Sivustolta löydät tietoa niin tukkilaisperinteen historiasta kuin nykyisestäkin toiminnasta. Ylläpito tekee sisällön eteen paljon töitä, että se olisi kattava infopaketti juuri sinua varten.

Iin Tukkilaiskisat 2005

Iin Tukkilaiskisat 23.7.2005 / Kuningasjätkä 2005

 Iin Tukkilaiskisat 23 7 2005 osa kansi

 

 

KUNNANJOHTAJAN TERVEHDYS

Iissä on imua! Asukasmäärämme kasvoi viime vuonna noin 2,5 % ja alkuvuodenkehitys on vähintäänkin samaa tasoa. Ennen kaikkea lapsiperheet ovat löytäneet luonnonläheisen ja ihmisen mittaisen Iin.

Iin kunnanvaltuusto hyväksyi kuntastrategian syksyllä. Me panostamme tulevina vuosina asuinympäristön viihtyisyyteen, elinkeinopohjan monipuolistamiseen ja palvelurakenteen muutokseen tulevaa väestörakennetta vastaavaksi.

Lähiviikkoina alkaa Valtatie 4 -remonttihanke, joka tuo liikenneympyrät keskustan ja Alarannan risteyksiin sekä alikulku- ja kevyen liikenteen järjestelyjä. Ensi vuoden lopulla, töiden valmistuttua, liikenneturvallisuus on kohentunut, liikenteen sujuvuus paranee ja keskustan yleisilme uudistuu.

Iso kysymys tulevina vuosina on elinkeinopohjan monipuolistaminen. Meillä on, kiitos takavuosien hyvän työn, vahva pienteollisuuskenttä. Mutta meidän palvelusektori on ohut ja matkailu alkutekijöissään. lin Tukkilaiskisat ja Kulttuuri-Kauppila tuo oman kehityssysäyksen kulttuurimatkailuun, Uskon, että pitkäjänteisellä työllä me pystymme nostamaan Iin matkailupitäjäksi 10 vuoden kuluessa.

Kunnan perustehtävät ovat sosiaali- ja terveydenhuolto sekä koulutus. Me satsaamme Valtarin koulun peruskorjaukseen ja laajennukseen vuosien 2005 ja 2006 aikana noin 4.3 miljoonaa euroa.

Iin Tukkilaiskisat juhlistavat samalla 60 vuotta tänä vuonna täyttävän Iin Urheilijat ry:n ansiokasta taivalta. Kisojen valmistelu ja toteutus vaativat runsaasti talkootyötä joka on seuratoiminnan tärkein peruspilari. Suuret kiitokset kaikille Iin Tukkilaiskisojen rakentajille.

lissä on tänään tekemisen meininkiä

Kyösti Tomberg

kunnanjohtaja

 

 

 

Kilpailun johtaja, Väinö Klasila

Kilpailun varajohtaja, Risto Tolonen

Kilpailun sihteeri, Riitta Hopponen

Ratamestari, Eero Alaraasakka

Rahaston hoitaja, Anri Stenius-Veijola

Ravitsemus, Aino Jokinen

Järjestyksen valvonta, Pasi Veijo

Lipunmyynti, Pauli Tiiro

Äänentoisto, Matti Jokinen ja Mikko Vitikka

Tukkilaisten majoitus, Iin kunta/Aseman koulu

Kilpailutoiminta/ajanotto, Ari Järvenpää

Paikoitus ja liikenne, Jorma Jussila

Tukkilaistanssit, Rebecca

Ensiapu, Pauli Tiiro /SPR Ii

Kuulutus, Jari-Jukka Jokela/Arto Aunola

Matkamuistot, Iin Urheilijat ry

Mainonta ja tiedotus, Risto Tolonen/Riitta Hopponen

Kilpailun suojelija, kunnanjohtaja Kyösti Tornberg

Kilpailujen päätuomari, Reijo Päiväniemi

 

 

Iin Urheilijat ry, Iin kunta ja useat muut tahot ovat tehneet suuren urakan valmistellessaan Iin Tukkilaiskisat 2005, jotka ovat toinen osakilpailu Kuningasjätkä 2005 kilpailusarjaa. Ensimmäinen osakilpailu kisattiin Oulun Toppilan satamassa 18.6.2005.
Kuningasjätkä tittelin myöntää Tukkilaisten Kuningasjätkä ry, joka pyrkii säilyttämään tukkilaisperinnettä. Kilpailujen valmistelu ja toteutus vaativat yli 100 henkilön panoksen Hanke an iiläisten yhteinen asia. Kisojen päävastuun kantaa Iin Urheilijat ry, joka on aito liikuntaseura, joten mahdollinen kisojen tulos käytetään lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen näin ollen ostettuasi pääsylipun olet samalla tukenut urheilu toimintaa.

Erittäin suuret kiitokset kaikille, tapahtuman valmistelussa mukana olleille, vain aito talkoohenki mahdollistaa Iin Tukkilaiskisat 2005 ja Kuningasjätkä 2005 kaltaisen suurtapahtuman toteuttamisen!

Iin Tukkilaiskisojen järjestäjät

 

Ii, Raasakkakoski Lauantaina 23.7.2005

16.00 Avajaiset
16.20 Tukkilaismaraton
17.10 Halonhakkuun kutsukisat Juha Miedon johdolla
17.30 Sauvonta
18.30 Koskenlasku
19.30 Joukkuesoutu
20.30 Palkintojen jako, Julistetaan Kuningasjätkä 2005
21.00 Tukkilaistanssit, esiintyy Rebecca Iin Urheilijoiden talolla

Linja-autoaikataulu:
Yli-Olhavasta:
Hirvasniemellä klo 15.00
Olhava klo 15.15
Kantolantie klo 15.20
Virkkulantie klo 15.30
Yli-Iintie klo 15.40
Raasakkakoski klo 15.45

Iin Torilta ½ tunnin välein klo 15 - 18. (hinta 2 € / meno-paluu)

Yhteistyössä:
Iin Urheilijat ry, Iin kunta, PVO-Vesivoima Oy ja Tukkilaisten Kuningasjätkä ry

Tervetuloa!