Tukkilaiset.com tai tukkilaiset.fi on tukkilaisperinteestä, kilpailuista ja näytöksistä kertova infosivusto. Sivustolta löydät tietoa niin tukkilaisperinteen historiasta kuin nykyisestäkin toiminnasta. Ylläpito tekee sisällön eteen paljon töitä, että se olisi kattava infopaketti juuri sinua varten.

Kirjallisuus

Tukkilaisuutta käsitellään paljon suomalaisessa kirjallisuudessa ja elokuvissa. Muutaman aiheeseen liittyvän kirjan olen halunnut nostaa tähän esille.

Mauri Hasti ja Lanko-Pekka Me tulemme taas

Kirja, jossa kerotaan suurimmista taukkilaiskisapaikoista ja kirjasta löytyy haastattelut kirjan kirjoitushetkellä elossa olleista valtakunnannmestareita.

 

Kalevi Ruohola Virran viemää, Muistelmarapsodia Kokemäenjoelta.

Kirjoittaja muistelee pääasiassa nuoruusvuosiaan, erityisesti niiden kesiä synnyinseudullaan Kokemäenjoen alajuoksulla ja sitä kuinka hän itsekin osallistui tuon ajan työntekoon tukinuittajana.

 

Kåre Pihlström ja Anneli Viherä-Aarnio Suomalaisten puut - arjessa ja ajatuksissa

Suomalaisilla on vahva side metsään ja puihin. Jokaisella puulajilla on omat erikoispiirteensä, joita me metsäkansana olemme osanneet hyödyntää arjen askareissa, leivän ansainnassa ja lääkinnässä. Puihin on liittynyt yliluonnollisia uskomuksia, ja puut ovat olleet kuvataiteilijoiden, muusikoiden ja kirjailijoiden inspiraation lähde.

 

Puotinen Mauno, Evijärven Alapään kyläkirjapiiri 2003, Tutut tiet ja muistojen polut, kirja Kerttuan-, Lahden- ja Sydänmaankylästä.

 

Jokela, Marja-Liisa, Jokikylän kotiseutupiiri 1996, "Joki, kylä - ajanvirta, kirja Evijärven Jokikylästä.