Tukkilaiset.com tai tukkilaiset.fi on tukkilaisperinteestä, kilpailuista ja näytöksistä kertova infosivusto. Sivustolta löydät tietoa niin tukkilaisperinteen historiasta kuin nykyisestäkin toiminnasta. Ylläpito tekee sisällön eteen paljon töitä, että se olisi kattava infopaketti juuri sinua varten.

Nokipannukahvi

nokipannu

 

Nokipannukahvin valmistaminen

 

Kaada raikas kylmä vesi kahvipannuun, nokkaan saakka. Käytä raikasta ja puhdasta vettä. Kahvin tarkkaa mittaamista varten olisi hyvä tietää kuinka suuri pannu on.

Kiehauta vesi ja siirrä pannu pois lämmönlähteen päältä. Kiehumisen huomaa, kun vesi alkaa purskahdella pannun nokasta.

Lisää veteen pannujauhettua kahvia ja sekoita hyvin. Annostele 6–7 g kahvia 1 dl vettä kohden. Käytä mittana kukkurallisia ruokalusikoita tai 7 gramman mittalusikkaa. Kahvia voi kuitenkin lisätä oman maun mukaan.

Siirrä pannu takaisin lämmölle ja anna kahvin kuohahtaa kerran. Pinnalla olevien kahvinpurujen on tarkoitus kastua; jos keko ei kuplinnan voimasta käänny, sen voi kääntää. Joku kiehauttaa kahvin kolme kertaa ja toiset kiehauttavat kahvin vain kerran ja uskovat hauduttamiseen miedommalla lämmöllä tulesta hieman sivussa

Nokka avataan kaatamalla kahvia kuppiin ja kaatamalla se takaisin pannuun. Tämä tehdään kolme kertaa.

Anna kahvin laskeutua. Kahvin purujen laskeutumiseen menee noin viisi minuuttia. Kahvin voi säikäyttää iskemällä pannun pohjan sileään alustaa. Silloin purut laskeutuvat nopeammin. Tämän jälkeen kahvi on valmista juotavaksi.

Pannukahvin suositeltava tarjoilulämpötila on 75–80 astetta.

Pese kahvinvalmistusvälineet joka käytön jälkeen; Huuhtele pannu joka käyttökerran jälkeen. Kahvirasvan saat pois tehokkaimmin, kun peset kaikki pannun osat lämpimällä ruokasoodaliuoksella, joka sisältää kolme ruokalusikallista ruokasoodaa yhteen litraan vettä tai kahvinvalmistusvälineiden puhdistukseen tarkoitetulla aineella.

Muista! Kuivaa kaikki osat puhtaalla liinalla pesun jälkeen. Vesi saattaa muutoin vaurioittaa kahvipannun pintaa.

Muista! Älä laita kahvia kiehuvaan veteen tai anna kahvin kiehua lämmöllä. Jos kahvi palaa, tuloksena on varsin kitkerä maku.

 

kuksa